Ei vain tavaraa, vaan apua ja asiantuntemusta – RS Parks tuki jooga- ja kiipeilykeskus Väen kehittämistä Rovaniemellä

Rovaniemeläisen jooga- ja kiipeilykeskus Väen yrittäjillä Natalia Kiurulla ja Antti Väisäsellä oli selkeä visio siitä, millaisen keskuksen he haluavat perustaa. RS Parks avusti jo alkumetreiltä alkaen nykyaikaisen kiipeilykeskuksen toteutettamista. Rovaniemelle avattiin tammikuussa sinne jo vuosien ajan odotettu Väki.

Kiipeily- ja joogakeskus Väki Rovaniemellä
RS Parks tuki jooga- ja kiipeilykeskus Väen kehittämistä Rovaniemellä

Rovaniemelle aina vuosituhannen alusta asti haikailtu kiipeilykeskus ja joogasali Väki avasi ovensa tammikuussa 2021. Aikaa Natalia Kiurun ja Antti Väisäsen vantaalaisen pikkulapsiperheen päätöksestä toteuttaa muutto Lappiin oli kulunut noin seitsemän kuukautta. Irtiotossa aiemmat työurat jäivät taakse ja harrastuksista tuli elämäntapa.

Päivät ovat pitkiä, mutta jos se työpäivä venyy 14 tuntiin, niin kaikki se on ollut myös omaa aikaa”, Antti sanoo.

Natalia työskenteli jo aiemmin ohjaajana sekä crossfitsaleilla. Antti on perheen kiipeilijä.

Tulevat yrittäjät hahmottivat heti, että toiminta vaatii suuret tilat ja toimivaa suunnittelua. Keskuksen arvomaailma jäsentyi nopeasti ja se on ohjannut Väen toteutusta jokaisessa käänteessä.

Natalia Kiurun ja Antti Väisäsen muuttuvat Rovaniemelle toteuttaakseen unelmansa

Väestä haluttiin ennen kaikkea yhteisöllinen paikka. Yrittäjät kiittävätkin, että rovaniemeläiset harrastajat ovat ottaneet keskuksen lämmöllä vastaan heti ensimmäisistä ajatusta jakaneista sähköposteista alkaen. Materiaalivalinnat ovat luonnonläheisiä ja Natalia sanoo, että luontoyhteyttä rakennetaan jatkuvasti. Näyttävimmillään se on kenties boulder-seiniä kiertävässä tunturisiluetissa.

Olemme keskittyneet itse visuaalisuuteen ja meidän näköisen tilavan, väljän ja turvallisen keskuksen suunnitteluun. RS Parksilta Timo on taas tuonut näkemyksen siihen, miten nykyaikainen kiipeilykeskus toteutetaan: matot, pinta-alat ja tilavaatimukset ”, Antti summaa.

Väki valitsi kiipeilyseinien toimittajakseen saksalaisen Benky Climbingin, jota edustaa Suomessa RS Parks. RS Parksin pitkä kokemus liikuntapaikkarakentamisesta on tuonut kouriintuntuvia etuja.

Ulkopuolinen ei voi tietää esimerkiksi sitä, että pelkästään mattoja tuli kaksi puoliperävaunullista rekkaa ja sata kuutiota. RS Parks oli sopinut suoraan, että tavaratoimitusten välissä on riittävästi aikaa.

RS Parks tarjoaa asiakkailleen vuosien kokemuksen liikuntapaikkojen suunnittelusta, rakentamisesta, operoimisesta sekä kiipeilyseinistä. Tämä yhdistettynä asiakkaan vahvaan visioon ja saksalaisen Benky Climbingin asiantuntemukseen modernien kiipeilyhallien toteutuksesta, takasi onnistuneen lopputuloksen Rovaniemellä.

Me haluamme jokaisessa projektissa auttaa asiakasta kokonaisvaltaisesti heidän investoinnissaan eikä vain myydä läjä tavaraa”, Timo Tick sanoo.

Kokonaisvaltainen palvelu on tärkeää, sillä toimiva kiipeilyhalli on monen asian summa.

Tilan rajoitteet, hallin asiakkaiden sujuva liikkuvuus, turvallisuus, eri käyttäjäryhmät, laadukas ja monipuolinen kiipeiltävyys, reittien huolto ja niin edelleen – huomioitavaa on paljon”, Timo jatkaa.

boulderkiipeilyseinä kiipeilykeskus Väki Rovaniemi
Kiipeilyseinien linjoissa on Antin lapsuuden tunturimaisema Sallasta

Väki rakennettiin koronapandemian keskellä

Päätös Väestä syntyi keskellä koronapandemiaa. Mistä uskallus aikaa ja investointeja vaativaan rupeamaan on syntynyt? Natalia sanoo, että molemmat ovat katsoneet koko ajan poikkeusolojen jälkeiseen aikaan.

Ei jatkuvassa pelossa ja epävarmuudessa voi elää, eikä maailmassa mikään ole koskaan toisaalta varmaa. Totta kai olemme tehneet riskianalyysit ja miettineet koronan vaikutukset talouteen, mutta suuntaamme eteenpäin.

Toisaalta perustajien visio on palvellut myös poikkeusolojen keskellä. Väen boulder-salin lattiaa ei ole peitetty kauttaaltaan patjoilla. Tilasta haluttiin saavutettava ja sitä halkovat esteettömät käytävät. Se mahdollistaa kulkemisen pyörätuolilla ja esimerkiksi lasten kiipeämistä seuraavien vanhempien sujuvan liikkumisen joka puolelle salia.

Antti sanoo, että nyt poikkeusolosuhteiden aikana tilassa onkin ollut helppo kulkea väljästi, vaikka ensisijainen tarkoitus olikin vain helpottaa käyttäjien liikkumista seinältä toiselle.

Jos yksi kiipeää, niin kuusi muuta on jossain muualla. Suunnittelua on tukenut Timon tuoma tilastotieto siitä, miten layout kannattaa miettiä.

Rakennustöissä on käytetty aina ensisijaisesti rovaniemeläisiä ja pohjoissuomalaisia yrityksiä ja tarpeen mukaan osaamista on hankittu kauempaa. Sisustussuunnittelussa oli tukena Natalian joogaopettaja-kollega.

Sillä on ollut todella iso merkitys, että yhteistyökumppanit ovat olleet meidän kanssamme samanhenkisiä”, Natalia sanoo.


RS Parks edustaa Suomessa Benky Climbingin kiipeilyseiniä. Lue lisää meidän erilaisista kiipeilyseinäratkaisuista ja palveluista täällä.


Ota yhteyttä kiipeilyseinien asiantuntijoihin

Suunnitteletko kiipeilyseinän rakentamista. Ota meihin yhteyttä niin etsitään yhdessä paras mahdollinen ratkaisu teidän tarpeisiinne. Voit ladata kiipeilyseinien esitteet täyttämällä alla olevan lomakkeen. Tavoitat meidät myös puhelimella +358 40 575 6395 / Timo Tick tai sähköpostilla info@rsparks.fi.