Boulderkiipeilyseinä

Boulder-kiipeily on hauska, kehittävä ja monipuolinen liikuntamuoto. Sen suosio on voimakkaassa kasvussa Suomessa ja ympäri maailman. Boulder-seinät ovat n. 4 metriä korkeita ja niiden alla on patjat varmistamassa turvallisen putoamisen.

Oikein suunnitellut ja toteutetut boulder-seinät sopivat erinomaisesti osaksi koululiikuntaa. Boulder-kiipeily on helppo aloittaa ja sen ohjaaminen sekä valvominen on vaivatonta.

Boulder-seinällä oppilaat ehtivät kiivetä huomattavasti enemmän liikuntatunnin aikana kuin köysiseinällä. Kun opettaja ei ole sidottu varmistajaksi, hän pystyy osallistumaan ja ohjaamaan toimintaa aktiivisesti. Koska köysivarmistuksia ei tarvita, boulder-kiipeilyssä opettajalta ei vaadita KTO (Köysitoiminnan ohjaaja) tutkintoa.

Toimitamme seinät asennettuina otteineen ja meiltä saat myös seinään sopivat patjat.

boulderkiipeilyseinä kiipeilykeskus Väki Rovaniemi
Boulderkiipeilyseinä, kiipeilykeskus Väki Rovaniemi

Seinän korkeus

Boulder-seinä voi olla jopa 4,5 m korkea, mutta matalampikin korkeus riittää. Seinän korkeus vaikuttaa turvaetäisyyksiin ja tarvittavien patjojen paksuuteen.

Kolmen metrin kiipeilykorkeus on yleensä sopiva alakouluikäisille. Jyrkemmät profiilit tuovat haastetta vanhemmille lapsille ja nuorille sekä kokeneemmille kiipeilijöille. Matalampi kiipeilykorkeus mahdollistaa kevyempien patjojen käytön, jolloin seinän käyttöönotto on helpompaa ja nopeampaa.

Täysikokoiset boulder-kiipeilyseinämme ovat suunniteltu erityisesti nuorten ja aikuisten käyttöön. 4,5 metrin kiipeilykorkeus ja tarvittaessa jyrkät profiilit tuovat haastetta vaativallekin harrastajalle. 

Boulderseinän edut

  • Käyttöönotto ja käyttö on helppoa
  • Koululiikunnassa tehokasta
  • Opettaja voi keskittyä ohjaukseen varmistamisen sijaan
  • Hauska, tehokas ja monipuolinen liikuntamuoto
  • Vaati vain vähän varusteita – voidaan toteuttaa niin että kiipeily onnistuu normaaleilla liikuntavarusteilla.

Yksityiskohdat

Seinän yläosan hylly on viisto, mikä estää päälle kiipeämisen ja pallojen sekä muiden pelivälineiden juuttumisen seinän päälle. Seiniin voidaan asentaa sellaiset kiipeilyotteet, jotka eivät vaadi kiipeilykenkiä.

Kiipeilyseinää hankittaessa on tärkeää pohtia muun muassa ketkä seinällä kiipeilevät, käytettävissä oleva tila ja varoetäisyydet, kiivetäänkö normaaleilla sisäliikuntakengillä tai sukilla vai käytetäänkö kiipeilykenkiä.

Pintamateriaaleja on useita erilaisia, mm. lakattu vaneri, kestävä muovipinnoitettu vaneri, printtipintainen vaneri, hiekka- tai lasipinnoitettu vaneri ja maalattu vaneri. Kiipeilyseinälevyissä on pulttikiinnitteisille otteille lyöntimutterit, johon kiipeilyotteet kiinnitetään.

Toimitus

Kiipeilyseinäprojekteissa suunnittelu on yleensä aikaa vievin osuus. Pienet kiipeilyseinät kouluihin rakentuvat usein parissa päivässä. Toimitamme seinät paikoilleen asennettuna ja kiipeilyvalmiina.

Toteutamme suuret ja monimutkaiset kiipeilyseinät yhteistyössä saksalaisen kumppanimme Benky Climbingin kanssa.

Kaikki seinämme täyttävät boulder-seinille säädetyn SFS EN 12572-2 standardin vaatimukset.

Boulderseinät vaativaan käyttöön

Toteutamme laajemmat boulder-seinäkokonaisuudet yhteistyössä Benky Climbingin kanssa. Yhteistyön avulla voimme toteuttaa maailman luokan kiipeilyhalleja, joissa vain mielikuvitus on rajana. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Referenssejä

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä niin etsitään yhdessä paras mahdollinen ratkaisu teidän tarpeisiinne. Voit ladata kiipeilyseinien esitteet täyttämällä alla olevan lomakkeen. Tavoitat meidät myös puhelimella +358 40 575 6395 / Timo Tick tai sähköpostilla info@rsparks.fi.