Köysikiipeilyseinä

Köysikiipeilyyn tarkoitettu seinä on tyypillisesti 7-25 m korkea ja siinä kiipeillään köysivarmistuksen tai automaattisen varmistuslaitteen avulla. Se tarjoaa hauskaa elämyksellistä liikuntaa, jossa kiipeilijä pääsee kokemaan korkean paikan tuomaa jännitystä turvallisesti.

Seinälle voi rakentaa eri mittaisia, eri korkuisia ja vaikeustasoltaan erilaisia reittejä. Näin kaiken tasoiset harrastajat pääsevät kokeilemaan omia rajojaan ja nauttimaan kiipeilystä juuri itselleen sopivalla tavalla.

Köysiseinällä kiipeilijän pitää olla varmistettuna köydellä. Tämä vaatii joko erillisen varmistajan tai automaattivarmistuslaitteen jokaiselle köysilinjalle. Varmistajilta vaaditaan soveltuva koulutus. Suunnittelemme ja rakennamme standardit täyttävät, laadukkaat köysikiipeilyseinät ammattitaidolla sekä konsultoimme sopivan seinätyypin valinnassa.

Köysiseinän edut

  • Elämyksellinen kokemus turvallisesti
  • Näyttävää kiipeilyä
  • Hauskoja haasteita

Köysikiipeilyseinän haasteet

Kun mietitään kiipeilyseinän rakentamista esim. kouluun, mieleen tulee useimmiten köysiseinän rakentaminen. Koulukäytössä köysiseiniin liittyy kuitenkin muutamia käytännön haasteita, joiden vuoksi valitettavan moni takavuosina rakennettu seinä on jäänyt vähäiselle käytölle julkisissa tiloissa.

Köysikiipeilyseinä tarvitsee varusteiksi vähintään kiipeilyvaljaita, -köysiä ja varmistuslaitteita, joista on pidettävä hyvää huolta. Lisäksi tarvitaan varmistaja tai automaattiset varmistuslaitteet, jotka myös kaipaavat säännöllistä huoltoa.

Toimitamme seinät kiipeilyvalmiina ja meiltä saat kaikki tarvittavat varusteet. Lue lisää kiipeilyseinän valinnasta täältä.

Toteutus

Kiipeilyseinää hankittaessa on tärkeää ottaa huomioon käytettävissä oleva tila ja varoetäisyydet, ketkä seinällä kiipeilevät ja kiivetäänkö normaaleilla sisäliikuntakengillä tai sukilla vai kiipeilykengillä.

Seinäpinta

Pintaratkaisuksi voit valita esimerkiksi lakatun vanerin, kestävän muovipinnoitetun vanerin, printtipintaisen vanerin, hiekka- tai lasipinnoitetun vanerin tai maalatun vanerin. Seinälevyissä on lyöntimutterit pulttikiinnitteisille otteille, joihin kiipeilyotteet kiinnitetään.

Kiipeilyotteet ja reitinteko

Tärkeässä roolissa kiipeilyseinässä ovat otteet ja niiden sijoittelu. Otteiden tulee olla sopivia kiipeilijöiden tasolle ja seinän profiilille. Otteista muodostetaan reittejä, jotka tarjoavat haasteita ja elämyksiä eri tasoisille kiipeilijöille.

Julkisissa kohteissa on tärkeää kiinnittää huomiota jalkaotteisiin, sillä normaalisti käytössä ei ole kiipeilykenkiä, jolloin otteiden pitää olla jaloille normaalia suurempia.

Referenssejä

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä niin etsitään yhdessä paras mahdollinen ratkaisu teidän tarpeisiinne. Voit ladata kiipeilyseinien esitteet täyttämällä alla olevan lomakkeen. Tavoitat meidät myös puhelimella +358 40 575 6395 / Timo Tick tai sähköpostilla info@rsparks.fi.