Kiipeilyseinät

RS Parks on kiipeilyn ja kiipeilyseinien rakentamisen kokenut asiantuntija.

Hallitsemme seinien suunnittelun, rakentamisen ja otteiden valmistamisen vuosien kokemuksella. Meiltä löytyy ratkaisu kaikenlaisiin kiipeilyseiniin, oli kyseessä sitten pieni lasten kotiseinä, päiväkodin kiipeilyseinä, koulun ulkokiipeilyseinä, boulder-seinä, iso köysikiipeilyseinä tai iso kaupallinen kiipeilyhalli. Suunnittelemme ja toteutamme seinät aina yksilöllisesti kunkin kohteen tarpeet ja erityispiirteet huomioiden.

Kiipeilyseinät valmistetaan yhteistyössä RS Parks Oy:n ja Kitka Climbing Oy:n kanssa. Suurissa seinissä hyödynnämme kansainvälistä kumppaniamme Benky Climbingia. RS Parksin kiipeilyseinät täyttävät kaikki vaadittavat EN-standardit. 

RS Parks automaattivarmisteinen köysikiipeilyseinä
RS Parks – kiipeilyseinien asiantuntija

Kiipeilyseinä tarpeittesi mukaan

Kiipeilyseinää hankittaessa on tärkeää pohtia ketkä seinällä kiipeilevät, käytettävissä oleva tila ja varoetäisyydet, kiivetäänkö normaaleilla sisäliikuntakengillä tai sukilla vai käytetäänkö kiipeilykenkiä, kiinnitetäänkö otteet olemassa olevaan seinään vai rakennetaanko varsinainen kiipeilyseinä. Tarjoamme käyttöösi vankan kokemuksemme alalta ja huomioimme suunnittelussa sekä toteutuksessa kaikki asiakkaan tarpeet, toiveet ja rajoitukset toteuttaaksemme juuri sinulle sopivimman kiipeilyseinän.

Kiipeilyseinätyypit

Kiipeilyseiniä voidaan jakaa karkeasti seuraaviin tyyppeihin:

  • Köysikiipeilyseinä
  • Boulder-kiipeilyseinä
  • Vaakakiipeilyseinä
  • Ulkokiipeilyseinä
  • Kotikiipeilyseinä
Kiipeilyseinä tyypit

Köysikiipeilyseinä

Köysikiipeilyyn tarkoitettu kiipeilyseinä on tyypillisesti 7-25 metriä korkea ja siinä kiipeillään köysivarmistuksen tai automaattisen varmistuslaitteen avulla.

Suunnitelemme ja rakennamme standardit täyttävät laadukkaat köysikiipeilyseinät ammattitaidolla.

Boulder-kiipeilyseinä

Boulder-seinät ovat n. 4 metriä korkeita seiniä, jonka alla on patjat varmistamassa turvallisen tippumisen kiipeilyseinältä.

Täysikokoiset boulder-kiipeilyseinämme on suunniteltu erityisesti nuorten ja aikuisten käyttöön. 4.5 metrin kiipeilykorkeus ja jyrkät profiilit tuovat  tarvittaessa haastetta vaativallekin harrastajalle. 

Toimitamme seinät paikalleen asennettuina ja kiipeilyvalmiina. Kaikki seinät täyttävät boulderseinille säädetyn SFS EN 12572-2 standardin vaatimukset.

Vaakakiipeilyseinä

Vaakakiipeilyseinä soveltuu mataliin tiloihin sekä ulkokäyttöön ja on erinomainen ratkaisu päiväkodin tai vaikkapa alakoulun kiipeilyseinäksi. Alle 3 metrin kiipeilykorkeus mahdollistaa kevyempien patjojen käytön, jolloin seinän käyttöönotto on helpompaa ja nopeampaa. Seiniin voidaan haluttaessa asentaa kiipeilyotteet jotka eivät vaadi kiipeilykenkiä ja kiipeily onnistuu normaaleilla sisäliikuntavarusteilla.

Ulkokiipeilyseinä

Kiipeilyseinä ulkona on erinomainen lisä koulujen ja päiväkotien pihoihin. Se kannustaa lapsia omaehtoiseen liikkumiseen. Puistoihin ja lähiliikuntapaikkoihin kiipeilyseinä tarjoaa hauskan, koko vartalon lihaksia ja koordinaatiokykyä kehittävän aktiviteetin.

Kotikiipeilyseinä

Kotikiipeilyseinän rakentajalle voimme myydä kiipeilyseinälevyt asennusvalmiina eli lyöntimutterit valmiiksi kiinnitettyinä.

Lue lisää täältä

Huollot ja tarkastukset

Toteutamme myös kiipeilyseinien huoltoja ja tarkastuksia. Tutustu palveluun lisää täällä.

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä niin etsitään yhdessä paras mahdollinen ratkaisu teidän tarpeisiinne. Voit ladata kiipeilyseinien esitteet täyttämällä alla olevan lomakkeen. Tavoitat meidät myös puhelimella +358 40 575 6395 / Timo Tick tai sähköpostilla info@rsparks.fi.