Kiipeilyseinät

RS Parks rakentaa kiipeilyseinät vuosien kokemuksella ja ammattitaidolla

Olemme kiipeilyseinien asiantuntija vuosien kokemuksella ja hallitsemmekin niin seinien suunnittelun, rakentamisen, otteiden valmistamisen sekä vahvan kiipeilyn lajituntemisen. Meiltä löytyy ratkaisu ja osaaminen kaikenlaisiin kiipeilyseiniin, oli kyseessä sitten pieni lasten kotiseinä, päiväkodin kiipeilyseinä, koulun ulkokiipeilyseinä, boulderseinä, iso köysikiipeilyseinä tai iso kaupallinen kiipeilyhalli.

Suunnittelemme ja toteutamme aina seinät yksilöllisesti vastaten kukin kohteen tarpeisiin ja erityispiirteisiin suhteessä käyttäjiin, tilaan ja ympäristöön. Valmistamamme seinät täyttävät kaikki vaadittavat EN-standardit. 

Kiipeilyseinät valmistetaan yhteistyössä RS Parks Oy:n ja Kitka Climbing Oy:n kanssa. Lisäksi suurissa seinissä hyödynnämme kansainvälistä kumppaniamme Benky Climbingia. Osaamisemme takaa onnistuneen projektin läpiviennin oli kyseessä pieni tai iso kohde.

Voit tutustua kiipeilyseinäreferensseihin täällä

RS Parks automaattivarmisteinen köysikiipeilyseinä
RS Parks – kiipeilyseinien asiantuntija

Asiakastarve

Kiipeilyseinäprojektissa otamme suunnittelussa ja toteutuksessa aina asiakkaan tarpeet ja rajoitukset huomioon ja toteutamme parhaan mahdollisen ratkaisun. Otamme huomioon asiakkaan toiveet, tulevan käyttäjäkunnan, tilan asettamat rajoitukset, turvallisuuden, ulkonäön jne.

Kiipeilyseinää hankittaessa on tärkeää pohtia muun muassa ketkä seinällä kiipeilevät, käytettävissä oleva tila ja varoetäisyydet, kiivetäänkö normaaleilla sisäliikuntakengillä tai sukilla vai käytetäänkö kiipeilykenkiä, kiinnitetäänkö otteet olemassa olevaan seinään vai rakennetaanko varsinainen kiipeilyseinä.

Tutustu lisää kiipeilyseinän valintaan tästä

Kiipeilyseinätyypit

Kiipeilyseiniä voidaan jakaa karkeasti seuraaviin tyyppeihin:

  • Köysikiipeilyseinä
  • Boulderkiipeilyseinä
  • Vaakakiipeilyseinä
  • Ulkokiipeilyseinä
  • Kotikiipeilyseinä

Köysikiipeilyseinä

Köysikiipeilyyn tarkoitettu kiipeilyseinä on tyypillisesti 7-25 metriä korkea ja siinä kiipeillään köysivarmistuksen tai automaattisen varmistuslaitteen avulla.

Suunnitelemme ja rakennamme standardit täyttävät laadukkaat köysikiipeilyseinät ammattitaidolla.

Lue lisää köysiseinistämme täältä

Boulderkiipeilyseinä

Boulderseinät ovat n. 4 metriä korkeita seiniä, jonka alla on patjat varmistamassa turvallisen tippumisen kiipeilyseinältä.

Täysikokoiset boulderkiipeilyseinämme on suunniteltu erityisesti nuorten ja aikuisten käyttöön. 4.5 metrin kiipeilykorkeus ja tarvittaessa jyrkät profiilit tuovat haastetta vaativallekin harrastajalle. 

Toimitamme seinät paikalleen asennettuina ja kiipeilyvalmiina. Kaikki seinät täyttävät boulderseinille säädetyn SFS EN 12572-2 standardin vaatimukset.

Lue lisää boulderseinistämme täältä

Vaakakiipeilyseinä

Vaakakiipeilyseinä soveltuu mataliin tiloihin sekä ulkokäyttöön ja on erinomainen ratkaisu päiväkodin tai vaikkapa alakoulun kiipeilyseinäksi. Alle 3 metrin kiipeilykorkeus mahdollistaa kevyempien patjojen käytön, jolloin seinän käyttöönotto on helpompaa ja nopeampaa. Seiniin voidaan asentaa sellaiset kiipeilyotteet, jotka eivät vaadi kiipeilykenkiä, jolloin kiipeily onnistuu normaaleilla sisäliikuntavarusteilla.

Lue lisää täältä.

Ulkokiipeilyseinä

Kiipeilyseinä ulkona on erinomainen lisä koulujen ja päiväkotien pihoilla. Kiipeilyseinä pihalla kannustaa lapsia omaehtoiseen liikkumiseen. Puistoissa ja lähiliikunta paikoissa kiipeilyseinä monipuolistaa tarjontaa ja lisää hauskan koko vartalon lihaksia ja koordinaatiota kehittävän aktiviteetin.

Lue lisää ulkokiipeilyseinistä täältä

Kotikiipeilyseinä

Kotikiipeilyseinän rakentajalle voimme myydä kiipeilyseinälevyt asennusvalmiina eli lyöntimutterit valmiiksi kiinnitettyinä.

Lue lisää täältä

Huollot ja tarkastukset

Toteutamme myös kiipeilyseinien huoltoja ja tarkastuksia. Tutustu lisää täällä

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä ja kerro meille kiipeilyseinätarpeistanne, niin etsitään yhdessä paras mahdollinen ratkaisu. Täytä lomake alta niin saat ladattua kiipeilyseinien esitteen. Tavoitat meidät myös puhelimella 08 613 9190.