Parkour

Mitä on parkour ja miten sitä harrastetaan turvallisesti? Liikuntakirjaston Parkour-opas opastaa sinut parkourin maailmaan ja käy kertoo tärkeimmät välineisiin ja parkour-ratojen rakentamiseen liittyvät vinkit.

Videoilla esiintyvät kokeneet parkour-harrastajat, jotka ovat harjoitelleet temppuilua jo vuosien ajan. Harrasta parkouria aina omien taitojen ja kykyjen puitteissa.

Osa 1. Mitä on parkour?

Ensimmäisessä osassa käydään läpi parkourin perusteita ja kerrotaan vinkit turvalliseen harrastamiseen. Samalla opit minkälaiset vaatteet ja kengät sopii parhaiten parkourin harrastamiseen.

Osa 2. Lämmittelyliikkeet

Nyt kun perusteet tiedetään, voidaan alkaa liikkumaan. Mutta ensin lämmitellään. Hyvä lämmittely auttaa saamaan treenistä enemmän irti ja vähentää selvästi loukkaantumisriskiä parkourin aikana. Tällä videolla saat vinkit hyvän lämmittelyrutiinin rakentamiseen.

Osa 3. Parkourin tekniikat

Lämmittely tehty ja tositoimiin! Tiedätkö mikä on underbar tai miten seinäjuoksu tehdään? Parkourin voi jakaa karkeasti erilaisiin liikkeisiin, kuten hyppääminen, alastulo, kiipeäminen, ylitykset ja seinäjuoksu. Tämä video kertoo eri liikkeiden perusteet sekä vinkit turvalliseen liikkumiseen.

Osa 4. Radan rakentaminen

Monipuolisella parkour-radalla pääset käyttämään juuri oppimiasi liikkeitä! Miten hyvä rata rakennetaan? Katso videolta vinkit ja päästä luovuutesi valloilleen!